Το σήμα κατατεθέν της Αλεξανδρούπολης: ο φάρος
27 μέτρα ύψος, 6 όροφοι με πέτρινα σκαλοπάτια, φως ακτίνας 23 μιλίων… Δύσκολο να μην προσέξει κανείς τον επιβλητικό φάρο που στέκει στο λιμάνι από το 1880, ένα από τα αξιοθέατα που δεσπόζουν στην πόλη. Ακούραστος, ρίχνει το φως του σε θάλασσα και στεριά, κρατώντας ακόμη στους ναυτικούς χάρτες ζωντανό το παλιό όνομα της Αλεξανδρούπολης: Δεδέ-Αγάτς.
Το Δέλτα του Έβρου: Ταξίδι-σταθμός για τους ιπτάμενους «επισκέπτες»
Ένας πίνακας ζωγραφικής, φτιαγμένος από τη φύση με χρώματα Ελλάδας. Στο Δέλτα του Έβρου, θα ζήσετε μία από τις δυνατότερες φυσιολατρικές εμπειρίες. Γλυκό και αλμυρό νερό ανακατεύονται στην παλέτα της πλάσης, για να δημιουργήσουν έναν βιότοπο μοναδικής αξίας ως καταφύγιο για μεγάλους πληθυσμούς υδρόβιων πουλιών, αλλά και ζωτικό χώρο συγκέντρωσης και ανάπαυσης. 300 από τα 400 είδη πουλιών της Ελλάδας περνούν από εδώ, ενώ στον ποταμό Έβρο έχουν βρεθεί 46 είδη ψαριών, 7 είδη αμφίβιων, 21 είδη ερπετών και περισσότερα από 40 είδη θηλαστικών.
Το δάσος της Δαδιάς: Ανακαλύψτε την άγρια φύση της Ελλάδας
Τι και αν είναι 60 χιλιόμετρα έξω από την Αλεξανδρούπολη; Το δάσος της Δαδιάς θα σας ανταμείψει με χίλιες εικόνες κατά το ταξίδι σας στην Αλεξανδρούπολη. Εδώ μπορεί να δείτε μαυρογύπες και όρνια, χρυσαετούς, βασιλαετούς και αετογερακίνες να ανοίγουν τα πλούσια φτερά τους από πάνω σας. Αυτό είναι το δάσος της Δαδιάς: ένα οικολογικό καταφύγιο που φιλοξενεί στην προστατευόμενη περιοχή των 72.000 στρεμμάτων του πολλά και σπάνια αρπακτικά και ερπετά.
Η ακριτική Παναγία Κοσμοσώτειρα
Δίπλα στη γέφυρα που χαράζει τα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας, η αρχιτεκτονική συναντά την πίστη στο μοναδικό ναό της Παναγίας της Κοσμοσώτειρας. Το σημαντικό εκκλησιαστικό μνημείο βρίσκεται στις Φέρες (αρχαία Βήρα), μαζί με τα λιγοστά ερείπια της ομώνυμης μονής. Χτίστηκε στα μέσα του 12ου αιώνα και αποτελεί λαμπρό δείγμα βυζαντινής ναοδομίας – και φυσικά σημαντικό αξιοθέατο της περιοχής.
Πηγή: https://www.discovergreece.com